полезни ресурси

Избор на ресурси, които да ви подкрепят, като здравен специалист.

Препоръчва се всички средства за локално приложение, използвани за къпане и почистване на новородени и кърмачета, да не влияят неблагоприятно върху защитната бариера на кожата. Съотношението между повърхността на кожата на бебето и неговото телесно тегло е по-високо отколкото при възрастните, което означава, че локалните средства се абсорбират по-лесно и следователно могат да имат по-изразен ефект върху бебешката кожа. Разрушаването на функцията на роговия слой може да предизвика атопичен дерматит, поради което целта на грижата за новороденото е да се помогне за максимално запазване и стабилизиране на функцията на роговия слой.

Необходимо е да се оптимизира бариерната функция на бебешката кожа, за да се предотврати развитието на атопична екзема в детска възраст6, за която освен генетичната предразположеност основна роля играят факторите на околната среда, като например използването на локално прилагани, дори и натурални продукти за грижа за кожата. Когато се избират продукти, предназначени за новородени или кърмачета, трябва да се използват само такива, които спомагат за запазването на бариерната функция на роговия слой на кожата. В идеалния случай те трябва да бъдат с неутрално pH (pH 5,5 – 7), без аромат, без алкохол и да не съдържат консерванти, да са без или с нежни детергенти, без емолиенти и др*.

Брошура за Акушерки

Информация за лекари, акушерки и медицински специалисти

Разгледай брошурата
НАЙ-ЧИСТИТЕ БЕБЕШКИ КЪРПИЧКИ НА СВЕТА

За родители – нежно почистване на бебешката кожа от 1-я ден

Разгледай брошурата
WaterWipes Soapberry Брошура

За родители – създадени специално за растящите бебета

Разгледай брошурата

Защо WaterWipes са най-чистите бебешки кърпички на света? (3:37min)

Контакт кожа до кожа
(2:30min)

Специфики на бебешката кожа и съставките в козметиката (9:13min)

WaterWipes -мокри бебешки кърпички, само с 99,9% вода и капка плодов екстракт.

Горди сме да споделим с Вас, че WaterWipes най-чистите бебешки кърпички на света са отличени, като победител в категорията „Най-добри мокри кърпички на тазгодишните Bulgaria Mother & Baby Awards, 2022. Благодарим на журито за високата оценка, а на всички родители за гласуваното доверие.